Oudere chauffeurs zijn niet gevaarlijk

OUDERE BESTUURDERS ZIJN GEEN GEVAARLIJKERE BESTUURDERS

Vinay Schulpen / June 21, 2021

Er lijkt een overtuiging te zijn dat oudere bestuurders gevaarlijker zijn op de wegen. Dit is gewoon niet waar. Bestuurders van 60-69 jaar hadden het laagste ongevalsrisico. Het aantal ongevallen begon toe te nemen boven de 70; bestuurders van 70-79 jaar hadden echter een ongevalsrisico dat vergelijkbaar of lager was dan dat van bestuurders van 30-59 jaar, en bestuurders van 80 jaar en ouder hadden een ongevalsrisico dat hoger was dan dat van bestuurders van 30-79 jaar, maar lager dan dat van bestuurders jonger dan leeftijd 30.

Dus, zoals u kunt zien, zijn zelfs chauffeurs ouder dan 80 jaar doorgaans veiliger dan chauffeurs jonger dan 30 jaar. Als u dit weet, kunt u veiligheid niet als excuus gebruiken. Als oudere bestuurder ben je nog geen onveilige bestuurder, ook al ben je ouder dan 80.

Natuurlijk, naarmate we ouder worden, worden er steeds meer medische aandoeningen waarschijnlijk. Voordat u gaat rijden, is het zinvol om met een arts te praten om er zeker van te zijn dat u medisch geschikt bent om te rijden.

rijschool davinci regio zuid-holland auto